Tämnarån som kanotled

Vi har i Styrgruppen nu beslutat om inköp från ett företag i kommunen av 19 st flytbryggor att läggas ut i ån under våren 2020. Oklart är om leverans från företaget kan ske redan under hösten 2019. Om så sker, måste vinterlagring ordnas för bryggorna.

Vi väntar på myndigheternas yttrande ang. ”strand- och vattenrätt”.

Frågor om livbojar vid bryggorna, skyltning av kanotvägar och tillfartsd:o samt information av olika slag till allmänheten finns på agendan för kommande möten i Styrgruppen.

För framtiden kommer kontrakt med kommunen att upprättas angående skötsel av bryggor, rastplatser, mm efter ån. En ekonomisk ersättning för detta arbete till t. ex. organisationer som utför arbetet förväntas utgå.

För ovanstående behövs frivilliga krafter för att genomföra! Hör av dig till Kommittén!

 

 

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.