Kanotleden

Kanotleden komplett

Snart är kanotleden på Tämnarån komplett. Inom kort kommer kompletterande bryggor att läggas ut även på etappen Gryttjom – Tierp (vid bron nedom Tierps kyrka mot gamla skidbacken, i Torslunda, i Fors 2 bryggor).
Dessutom läggs en brygga i vid Tolfta. Då kommer totalt 25 bryggor att finnas i Tämnarån på tur från Annedal i söder till Dammen i Karlholm i norr. Rastplatserna är försedda med bord och bänkar. Men varken vid rastplatser eller bryggor finns sopkärl.
Ta med ditt skräp hem efter rasten!”
”Bastubryggan” vid Västland sjösätts också. Vid sistnämnda kan du hyra bastu för ett uppfriskande bad efter en kanottur!
Arbetsgruppen kommer att förse varje brygga med livboj och skyltmarkering.
Digitalt och på papper kommer info-material om hela kanotleden att finnas under hösten. Info-möten om kanotleden kommer att anordnas i Ullfors, Strömsbergs bruk samt Karlholm
Välkommen att paddla!

 

 

 

Sista bryggan ilagd!

I och med att denna brygga vid Braxenströmmen lagts i är nu delsträckan/kanotleden Strömsbergs bruk – Bolstan klar.

 

Bryggorna i Tämnarån kommer snart att var på plats. För Kommitténs del lades i veckan i två bryggor i Vad samt ”slutbryggan” i Bolstan. Bryggan nedom kraftverket är sedan tidigare i-lagd. Badbryggan kommer att sjösättas inför badsäsongen.

 

Fösta bryggan ilagd

Repr. från Marinbastun demonstrerade iläggning av bryggor för kanotleden på Tämnarån inför ett 10-tal medarbetare i projektet.

Nu är alltså första bryggan med landgång på plats nedom Dammen i Ullfors. Så återstår ”bara” 18 ytterligare bryggor att lägga i.
För vår del i Strömsbergs bruk ska 6 bryggor sjösättas. Vi räknar med, att detta ska ske under maj månad. Ett antal rastplatser kommer också iordningsställas.
På vår sträcka fram till Bolstan finns inga rastplatser, men fikastunder kan naturligtvis avnjutas vid bryggorna.

 

 

 

 

 

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.