Bagarstugan

Åtskilda tusentals kakor har bakats i Strömsbergs bagarstuga och hade inte Thyra Ström varit så envis 1982 så hade bagarstugan fått stått tom. Thyra Ström hade genom en kurs i att baka Karlholmsbröd blivit intresserad och ville få fart på bagarstugan. Hon kontaktade Stora skog som var ägare av huset men de nekade för det skulle kosta allt för mycket att renovera upp den. Efter skorsten hade rensats ut av skorstensfejare Lindberg och han konstaterade att skorsten var okey och att det var bara att elda. Så Storas byggmästare Edsman inspekterade lokalen, han föreslog att en grupp skulle bildas för att få ordning på lokalen och ett 20-30tal personer kom till mötet och en bagarkommité bildades och arbetet med upprustning kunde börjas. Många skänkte kavlar, bakspadar, brödmått m.m. och till Brukets dag 1982 kunde man stolt visa upp bagarstugan och besökare kunde köpa Strömsbergsbröd. Att få baka eget bröd framför allt till jul hör till mångas tradition och bagarstugan är fullbokad från början av oktober till början av december. Att äta nybakad knäckekaka med smör på är det godaste som man kan äta!

Under 2010 har bagarstugan genomgått upprustning. En degblandare (40 liter) och spis har installerats. Arbetsbänk med hyllor och en kaffekokare.

Bakning

Är du intresserad att baka i bagarstugan?
Kontakta Lotta Lund för bokning på tel: 070-255 69 82
Kostnad 120 kr/dygn för medlemmar i Bruksgillet, 280 kr/dygn för övriga. Nya priserna gäller från och med 1 mars 2019.
Du håller själv med ved. Om bagarstugan stått tom före se då till att elda kvällen innan för att få rätt temperatur inför bakningen.

Klicka här för att se när bagarstugan är ledig för bokning.